Innovatieve cloud oplossingen zonder zorgen

de functionaliteiten
Burgers kunnen uw gemeentelijke diensten vanaf elk device en elke locatie afnemen.
Persoonlijk burger portaal

Om het gebruikersgemak te vergroten biedt het platform het "Persoonlijk burger portaal". Dit portaal biedt inwoners, bezoekers en bedrijven op maat aangeboden informatie. Na authenticatie worden de beschikbare diensten op deze pagina in één overzicht getoond waarna de formulieren via “Single Sign On” (eenmalig inloggen) kunnen worden gestart.

Zelfservice loket

Het bereik van de dienstverlening kan verder worden vergroot via een zelfservice loket. Het zelfservcie loket, is een multifunitionele informatiezuil, die bijvoorbeeld in de ontvangstruimte van uw gemeente kan worden geplaatst. Via de geintegreerde pinapparaat en (bonnen) printer, kan men direct de diensten betalen, kunnen ontvangstbevestigingen en afspraakbonnen worden uitgeprint. Hierdoor beschikt u over een betere dienstverlening met minder baliemedewerkers.

Wij helpen u graag uw digitale dienstverlening te optimaliseren

Mobiele ondersteuning

Bepaalde diensten zoals bijvoorbeeld "Melden van gebreken in openbare ruimte" en "Melden van een optocht" beschikken over een integratie met Google Maps, waarmee de burger eenvoudig een route kan meesturen. Aanvullend kan voor sommige diensten vanaf een mobiel apparaat direct een foto met de huidige locatie worden meegestuurd bij de melding. Gebruikersvriendelijk en makkelijk voor u en uw burgers.

Meerdere authenticatiemethoden

Het platform voorziet in meerdere methoden voor authenticatie, waaronder DigiD, inloggen met BSN en geboortedatum of middels het invullen van alle beneodigde gegevens. Per aangeboden dienst kan worden ingesteld welke authenticatiemethode kunnen worden gebruikt. Voor diensten waar extra bescherming is vereist, kunt u de DigiD authenticatie afdwingen.

Standaarden en integratie

Het platform biedt de mogelijkheid om via webservices op een veilige, gestandaardiseerde manier gegevens uit te wisselen met andere informatiesystemen. Hierbij worden open staandaarden en de overheidsstandaarden (StUF) van KING (Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten) gevolgd en is de interoperabiliteit met andere systemen gewaarborgd.

Meertaligheid

Het platform bevat een generiek mechanisme waarmee formulieren meertalig kunnen worden aangeboden aan internationale doelgroepen zoals bijvoorbeeld toeristen, immigranten en studenten.