Beter instromen met PortalPlus

Instroomproces in de cloud voor MBO, HBO en WO instellingen
PortalPlus is de oplossing in de cloud voor het instroomproces van MBO, HBO en WO instellingen. De software levert verrijkte aanmeldinformatie met modules voor gespreksplanning, intake- en toelatings-opdrachten, overdrachtsinformatie, vragenlijsten en beroepskeuzetesten. PortalPlus sluit aan op bestaande student informatiesystemen (Osiris, Eduarte, Magister) en landelijke voorzieningen (Centraal Aanmelden, Studielink, DUO, RIO).
 • Aanmelden
  Goed configureerbaar, meertalig aanmeldformulier voor MBO / HBO, WO opleidingen, bedrijfsopleidingen, masters, VAVO en cursussen. Geautomatiseerde signaleringen zorgen voor versnelling van het instroomproces.
 • Intake
  Regelt de configuratie van de intake activiteiten voor opleidingen. Denk daarbij aan kennismakingsactiviteiten, gesprekken, beroepskeuzetests en opdrachten die de student zelf kan inplannen en uitvoeren.
 • Werving
  Ondersteunt bij de registratie van leads voor events zoals open dagen en meeloopdagen. Genereer e-ticket met QR code, maak een gepersonaliseerde mailing en visualiseer de effectiviteit van events via het dashboard.

Centraal Aanmelden

Koppeling met Centraal Aanmelden voor efficiënte afhandeling
Een aantal MBO scholen participeert in de ontwikkeling van de Voorziening Centraal Aanmelden. Een beter instroomproces, als onderdeel van de centrale aanmelding, maakt echter geen deel uit van deze voorziening. PortalPlus introduceert daarom een nieuwe, collectieve voorziening voor het afhandelen van aanmeldingen. De basis van de oplossing is de bewezen instroommodule / cloudoplossing van PortalPlus. Door deze cloudoplossing te koppelen aan Centraal Aanmelden kunnen scholen de aanmeldingen, die door de aspirant studenten zijn ingediend via Centraal Aanmelden, efficiënt afhandelen. Lees er meer over in onze whitepaper.
Whitepaper: Centraal Aanmelden en Afhandelen Aanmeldingen

Portaal

Het instroomportaal ondersteunt de aspirant-student

Na de aanmelding begint het intake proces. De student ontvangt een e-mail en maakt een account aan (self-service) dat gedurende de instroom bij de betreffende school wordt gebruikt. Vervolgens logt de aspirant-student in op het instroomportaal. Gedurende het intakeproces proces geeft het instroomportaal informatie over kennismakingsactiviteiten, thuisopdrachten, vragenlijsten en intakegesprekken. Daarnaast kan op het instroomportaal een beroepskeuzetest worden aangeboden. De student kan activiteiten op het intstroomportaal zelf inplannen.
 • Instroom App
  Gepersonaliseerde omgeving voor de aspirant student voor de registratie van interesses, open dagen, beroepskeuze-tests, kennismakingsactiviteiten en planning van intakegesprekken.
 • Studenten App
  Het studentenportaal is de centrale, gepersonaliseerde toegangspoort om de student te informeren over roosters, resultaten, berichten, ziekmeldingen, huiswerk en opdrachten.
 • Overige apps & portalen
  Met onze portaaloplossing in de cloud kan voor diverse doelgroepen in korte tijd een gepersonaliseerd portaal worden ingericht middels plaatsing van blokken en "Apps“.
Benieuwd wat klanten van ons vinden?

Kernsys

Kernregistratie, verbintenis en uitwisseling BRON
De kernregistratie omvat een uitgebreide set van gegevens van de student, verbintenissen, overeenkomsten, documenten, resultaten, keuzedelen en stamgegevens. Kernregistratie is voorwaardelijk voor het maken, wijzigen en beëindigen van de verbintenis en het opstellen, printen en ondertekenen van de onderwijsovereenkomst (OOK) en de praktijkovereenkomst (POK). Daarnaast is kernregistratie noodzakelijk voor de bekostiging en de uitwisseling met BRON. Er zijn tevens rapportages beschikbaar om te voldoen aan wettelijke verplichtingen zoals aan- en afwezigheid.
 • Kernregistratie
  Omvat alle kerngegevens die noodzakelijk zijn voor de BRON uitwisseling. De gegevens van studenten en inschrijvingen kunnen worden ingelezen, beheerd en verrijkt.
 • Verbintenis / OOK
  Regelt het maken, wijzigen en beëindigen van de verbintenis en het opstellen, printen of digitaal ondertekenen van de OOK / POK. Flexibel layout door templating en PDF generator.
 • Uitwisseling BRON
  De uitwisseling van gegevens met BRON voor de bekostiging en de doorlevering naar andere partijen. Uitgewisseld worden gegevens voor in- en uitschrijving, keuzedelen en resultaten.

Cloud Platform

Een modern en veilig platform met geavanceerde voorzieningen.
Het cloud platform is gebaseerd op een stabiele en schaalbare cloud-infrastructuur met een uitstekende performance en optimale veiligheid. Het Cloud platform omvat webservices, authenticatievoorzieningen en tweestapsverificatie.
 • Webservices
  PortalPlus biedt gestandaardiseerde, veilige koppelingen met diverse software pakketten. Om koppelingen mogelijk te maken beschikt PortalPlus over een uitgebreide set webservices.
 • Identity management
  PortalPlus beschikt over authenticatie voorzieningen zoals SurfConext, DigiD en Social login waarmee applicaties en portalen worden afgeschermd inclusief tweestapsverificatie.
 • Secure infrastructure
  PortalPlus is gebaseerd op een cloud infrastructuur van een hypermodern datacenter in Europa. De infrastructuur gebruikt cloudservices van Oracle voor optimale veiligheid en prestaties.

Onze klanten over PortalPlus

Contact PortalPlus

 • Stationsplein 45
 • 3013 AK Rotterdam
 • +31 (0) 85 488 44 90
© Copyright PortalPlus Cloud Solutions 2023. Alle rechten voorbehouden.